Om oss

Vi som har kennel Redamancy's heter Kristian & Ninnie Granfeldt. Vi har haft beagle sedan 1998 då Hugo (Kvillkärrs Jake) kom in i våra liv och blev som ett barn för oss. Att vi valde just beagle berodde på att Kristian som har ett stort jaktintresse ville ha en jakthund medan Ninnie hade svårt att tänka sig att en sådan kunde vara en trevlig sällskapshund tills hon fick höra talas om rasen beagle. Nu vet hon förstås bättre och sex beaglar senare kan vi konstatera att vi båda är helsålda på rasen. 

Vi har två barn, Kevin & Natalie, som numera också lever och andas beagle. Passning, valpar, jakt och mys. 

I maj 2017 föddes Dalaskogarnas Bianca som var den första tik vi skaffade med tanken om att en dag ha egen uppfödning. 2020 skulle vi ha vår första kull men tyvärr dog den enda lilla valpen, som vi kallar Astrid, innan hon ens var ett dygn gammal. Då det blev tomt utan valpar och särskilt då vi tänkt behålla en tik började vi leta valp från annan kennel och fick möjlighet att köpa vår Tova, Maliwick's Hot Mess.  

I mars 2021 gick det bättre. Då fick Bianca sex valpar som vi kallar vår B-kull trots att vi inte har någon tidigare kull registrerad. Temat på B för namnen på dessa valpar blev blommor - Malva, Daisy, Linnéa, Krokus, Lotus och Jasmin. Linnéa som vi till vardags kallar Nea behöll vi hos oss.  


När man vet vad Redamancy betyder är det lätt att förstå varför det blev vårt självklara val av kennelnamn. 🤍